3 tips om te starten met video marketing

Het wordt al een tijdje gezegd dat 2017 het jaar is voor video marketing. Deze trend zien we al een tijdje opkomen, maar bereikte in 2017 zijn hoogtepunt. Op social media kanalen zoals Facebook worden meer video’s afgespeeld dan teksten gelezen of foto’s bekeken. Video wordt beter bekeken, meer gedeeld en geliked. Maar hoe begin je dan zelf met video marketing? Daar vertel ik je graag in deze blog.

Waarom video marketing werkt

Maar waarom is video marketing dan zo populair? Eén van de redenen dat video marketing steeds belangrijker wordt, is omdat mensen belangrijker worden. Mensen doen graag zaken met mensen. Door middel van video laat je mensen zien en maak je jouw merk minder afstandelijk. Een paar feitjes over de resultaten van video marketing:

  • 55% van de mensen kijkt dagelijks online video’s.
  • Wanneer je een video op je homepagina hebt staan, vergroot dit de kans dat je op de eerste pagina in Google komt te staan met 53%.
  • Er is voorspeld dat in 2017 het internetverkeer voor 74% uit video’s bestaat.

 

1 Video marketing begint bij een strategie

Het maken van video’s hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat je van te voren een strategie uitdenkt. Sporadisch een video op internet plaatsen heeft niet zoveel zin. Bedenk van te voren waarover je video’s gaat maken en hoe regelmatig je deze gaat plaatsen. Geef antwoord op vragen als:

  • Wie is mijn doelgroep en welke content vinden zij interessant?
  • Wat is mijn doel met video marketing?
  • Hoe moeten de video’s eruit gaan zien?
  • Welke invulling krijgen de video’s?

Vervolgens is het belangrijk om hier een planning aan te hangen en deze ook daadwerkelijk na te leven. Het inzetten van video marketing kost tijd, maar levert je ook veel op. Mits je het goed aanpakt natuurlijk.

2 Realiteit wint het van kwaliteit

Ben je bang dat het je ontzettend veel tijd gaat kosten om kwalitatief goede video’s te maken? Of dat je het überhaupt niet kan? Wees niet ongerust! De kijker verkiest realistische video’s boven de meest professionele films. Laat zien wie de personen achter de organisatie zijn en hoe het eraan toe gaat bij jullie. Laat zien wie je bent en wat je doet. Dit waardeert jouw doelgroep. Filmen met je telefoon kan dus prima. Je hoeft niet de duurste film camera aan te schaffen om te beginnen met video marketing.

3 Los problemen op met jouw video’s

De doelgroep heeft een probleem en is op zoek naar een oplossing. Een ideaal moment om met jouw video naar voren te komen. Hebben ze bijvoorbeeld jouw product aangeschaft of denken ze daar over na? Dan kan het zijn dat ze niet direct weten hoe het werkt. Op dit moment werkt ‘how-to’ video’s erg goed. De doelgroep kan dan op beeld zien hoe ze het product gebruiken. Los problemen op voor jouw doelgroep, dit is één van de beste manieren om jouw doelgroep te bereiken.

Aan de slag met video marketing

Denk je dat video past bij jouw doelgroep en heb je content die gemakkelijk te delen is in een video? Start dan vandaag nog met het uitdenken en plannen van jouw video marketing strategie! Dit is hét moment om ermee te starten. De grote spelers in de markt zijn er al volop mee aan de slag, maar bij de kleinere organisaties is het nog geen standaard onderdeel van de online marketing strategie. Hier ligt jouw kans. De markt is nu nog niet verzadigd, dus jij kunt je onderscheiden dankzij online video.

Contact opnemen
0318 - 760 960