Huisstijl ontwikkelen

Dit wil ik

Een sterke huisstijl ontwikkelen is een stuk lastiger dan veel mensen in eerste instantie denken. Een logo en een bedrijfsnaam en je bent er toch? In werkelijkheid komt er een stuk meer bij kijken dan alleen die twee aspecten. Wanneer een huisstijl op de juiste manier wordt ontwikkeld kan het ook doorslaggevend zijn voor het succes van een bedrijf.

Het belang van een goede huisstijl

Het is dus belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van een huisstijl. Als je het goed doet kun je met een huisstijl genieten van de volgende voordelen.

Zorgt voor eenheid

Om te beginnen zorgt een huisstijl voor eenheid. Een klant ziet veel verschillende communicatie-uitingen. Een website, visitekaartje, signing op het pand of zelfs een handtekening onderaan een e-mail. Zonder eenheid in deze communicatie-uitingen kan het verwarrend zijn voor de (potentiële) klant welk bedrijf er nou met hen communiceert. Een huisstijl laten ontwikkelen zorgt voor eenheid in de strategie en is dus een slimme zet.

Vergroot de betrouwbaarheid

Een huisstijl die goed wordt doorgevoerd vergroot de betrouwbaarheid van een organisatie. Dit komt doordat je professioneel overkomt en laat zien dat je goed bent in je vak. Een bedrijf dat zijn huisstijl niet op orde heeft en slordig communiceert naar de klanten, wordt vaak al snel aan de kant gezet. Met een sterke huisstijl kom de klant naar jou toe!

Zorgt voor herkenbaarheid

We worden allemaal weleens moe van al die reclames die we overal tegenkomen. Maar vaak weet je al precies van welk merk de reclame of communicatie-uiting is, zonder de reclame helemaal te hebben gezien. Dit komt doordat het bedrijf consistent is met het uiten van een sterke huisstijl. Je herkent de kleuren, het logo of de muziek al voordat de reclame is afgelopen. 

Waaruit bestaat een goede huisstijl?

Een huisstijl bestaat dus uit meer dan een logo en een bedrijfsnaam. Maar waar bestaat het dan wel uit? Een sterke huisstijl heeft goed nagedacht over de volgende kenmerken:

 

  • De typografie
  • Kleuren die worden gebruikt
  • Tone of voice
  • De visuals
  • Storytelling
  • Logo
  • Huisstijlmanagement

Strategen die met je meedenken 

Bij BTTR hebben we veel verschillende disciplines in huis. Van designers en vormgevers tot strategen en online marketeers. Hierdoor kunnen we voor jou een huisstijl ontwikkelen van A tot Z. Het bedenken van het verhaal achter het merk bedenk je samen met onze strategen en de uitkomsten worden prachtig uitgewerkt door onze designers en vormgevers. Wil je dat de prachtige resultaten bij de klant terechtkomen? Daar zorgen onze online marketeers wel voor. Wij luisteren naar jou en het verhaal van het bedrijf en samen ontwikkelen we de perfecte huisstijl.

Neem contact met ons op 

Ben jij enthousiast geworden van het bovenstaande en wil jij graag een sterke huisstijl laten ontwikkelen door een professionele partij? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit wil ik
0318 - 760 960