Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Contact opnemen

SEO is een Engelse afkorting die staat voor Search Engine Optimization, met andere woorden zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Zoekmachine optimalisatie is een manier om meer bezoekers naar een website te trekken door middel van een goede positie in een zoekmachine op een organisatie gerelateerde zoekterm. Simpel gezegd: Je optimaliseert je website op een zoekterm, waardoor je website beter vindbaar wordt in bijvoorbeeld Google.

Onderdelen die wij uitvoeren onder de noemer SEO

  • SEO scan
  • Zoekwoorden onderzoek, lees meer
  • Concurrenten onderzoek
  • Website analyse
  • Technische analyse
  • Content Strategie
  • Content realisatie
  • Website Optimalisatie
  • Cursus SEO schrijven voor beginners

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie

Waarom zou je hoger in Google willen komen? Daar is een heel simpel antwoord op: om meer bezoekers naar je website te trekken. Wanneer je jouw website op de juiste manier optimaliseert, weet jouw doelgroep jouw website steeds beter te vinden. De meeste mensen klikken op de eerste 3 resultaten binnen Google, onder de advertenties, daarmee kunnen hoge aantallen bereikt worden. Het hoger in Google staan met een goede zoekterm is dus van belang voor je marketing en sales.

SEO resultaat

Analyseren van de huidige website

Om te bepalen hoe jouw website hoger in Google komt, wordt eerst gekeken hoe de website nu presteert. De eerste stap is het uitvoeren van een zoektermen onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt bepaald welke zoektermen bij jouw organisatie passen en welk zoekvolume daarbij hoort. Hoe vaak wordt er gemiddeld per maand naar een zoekterm gezocht via Google? En op welke positie staat jouw organisatie nu in Google met deze zoektermen?

Na de zoektermen analyse volgt de SEO check. We doen een technische analyse om te bepalen hoe SEO-proof de website op dit moment is. Wat kunnen we op technisch niveau aanpassen om de website beter te laten scoren in Google?

Structurele zoekmachine optimalisatie

Op het moment dat we weten wat er aan de website moet gebeuren om hoger in Google te komen, gaan we hiermee aan de slag. We gaan ons bezig houden met structurele zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie kost tijd. Jouw website staat niet binnen 1 maand op de eerste positie in Google. Hier zit veel tijd en veel werk in.

Waarom SEO werkt

 

Ook jouw website kan veel voordeel halen uit zoekmachine optimalisatie. Het helpt jouw website online zichtbaar te maken. SEO brengt jouw doelgroep naar jouw website. SEO helpt conversie uit jouw website te halen. Wil je jouw website optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

 

Contact opnemen
0318 - 760 960