Native app laten maken

Contact

Je hebt een goed idee en wilt een native app laten maken voor jouw organisatie. Dan ben je bij BTTR aan het juiste adres! Maar wat houdt een app precies in en welke mogelijkheden zijn er bij het ontwikkelen van een native app voor jouw organisatie? 

Native app of web app?

We hebben eerder al eens een blog geschreven over het verschil tussen native apps en web apps, omdat er vaak verwarring bestaat over apps en de mogelijkheden die apps met zich meebrengen. Heb jij interesse in het laten ontwikkelen van een app? Dan is het belangrijk om te weten is dat er twee soorten apps bestaan. Je kunt ervoor kiezen een web app of een native app te laten maken (link naar https://bttr.nl/blog/native-app-of-web-app/). 

Het grote verschil tussen deze twee soorten is dat een native app direct op je smartphone geïnstalleerd kan worden. Dit betekent dat deze apps vaak ook ‘offline’ te gebruiken zijn en dat je deze apps gemakkelijk kunt koppelen aan andere apps op je smartphone.

Een web app daarentegen gebruik je via je browser. Een web app is een website die opgebouwd is als een app. De gebruikerservaring is dus hetzelfde als een app, je hoeft er alleen niks voor te installeren. Het voordeel hiervan is dat deze apps onafhankelijk zijn en niet speciaal ontwikkeld hoeven te worden voor bijvoorbeeld Android of Apple.

Een native app laten maken voor jouw organisatie

Een native app, ook wel een mobiele app genoemd, kan een aanwinst zijn voor jouw organisatie. Door het ontwikkelen van een native app sta je altijd op de smartphone van jouw klant of cliënt. Je kunt ervoor kiezen een native app te laten maken voor Android, Apple of voor beide. 

Doordat jouw klant alleen maar deze app hoeft te openen en niet een website hoeft op te zoeken, maakt dit de drempel een stuk lager. Ook kun je gemakkelijker de interactie met jouw klanten vergroten. Maak bijvoorbeeld gebruik van pushberichten of een bouw een community op waar jouw klanten ervaringen en tips kunnen delen. 

Voordelen van een native app

  • Een native app maakt gebruik van de hardware van je smartphone. Denk bijvoorbeeld aan gps, de camera functie of de vingerafdruk- en gezicht scanner.
  • Native apps heb je altijd bij de hand, je hoeft geen browser op te starten en naar een website te gaan.
  • Door het laten maken van een native app heb je de mogelijkheid bepaalde functies ook offline aan te bieden.
  • Native apps zijn super snel. Apps laden nou eenmaal een stuk sneller op een smartphone dan gewone websites.

Een native app laten maken door BTTR

Wil je graag een native app laten maken voor jouw organisatie? Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden. We helpen je bij het maken van de juiste keuzes zodat jouw applicatie optimaal tot z’n recht komt. Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

0318 - 760 960