API-koppelingen

Contact opnemen

Ken je de Babylonische spraakverwarring nog? Wel tot elkaar spreken, maar niet in staat om naar elkaar te luisteren. Dat komt ook voor in de IT, terwijl het juist wenselijk is dat verschillende systemen met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Een API-koppeling lost deze Babylonische spraakverwarring op.

Het microservices landschap

Het huidige digitale landschap bestaat uit een aaneenschakeling van microservices. Bij een microservice-architectuur wordt de software opgebouwd aan de hand van allerlei kleine mini-applicaties. Deze kleine applicaties hebben elk een eigen taak of een reeks aan taken en zijn met elkaar verbonden. Samen vormen deze kleine applicaties voor de eindgebruiker één geheel. Doordat de front-end in één stijl is, lijkt de applicatie een geheel.

Bespaar tijd en geld

Het leggen van een API-koppeling bespaart tijd. Een werkwijze waarbij handmatig gegevens overgezet moeten worden is voor een organisatie niet langer werkbaar. Als je gebruik maakt van een software programma heb je de mogelijkheid om deze te koppelen met één of meerdere softwareprogramma’s waardoor je tijd en geld kan besparen. Dat biedt tal van kansen. Denk aan het slim combineren van gegevens, waardoor je beter inzicht krijgt in het gedrag van je klant. Daar kun je je aanbod beter op afstemmen. Of bepaalde informatie geeft je een voorsprong ten opzichte van je concurrenten. Met een goede data-analyse ben je in staat om snellere en betere beslissingen te nemen.

Ontwikkel een eigen API

Het is gebruikelijk dat je gebruik maakt van bestaande API’s. Maar wat nu als de API nog niet beschikbaar is? Door het ontwikkelen van een eigen API heb je de ruimte en vrijheid om te integreren en aan te bieden aan partners en klanten. Als je een digitaal product aanbiedt en je wil klanten de mogelijkheden geven om data naar jouw product te laten sturen, en om data op te halen en te gebruiken in een ander systeem.

Zorg voor verbinding tussen alle software

Verbinding tussen de verschillende software zorgt voor een directe informatiestroom en digitalisering. Door het verbinden van verschillende software worden de informatiestromen van jouw organisatie geautomatiseerd. Vervang tijdrovende menselijke handelingen voor tijdbesparende verbinding tussen alle software.

Contact opnemen
0318 - 760 960