Service Blueprints

Service Blueprints (als onderdeel van het Service Design) zijn visuele tools die de gebruikerservaring en interacties in een serviceomgeving in kaart brengen. Ze tonen klantinteracties, frontstage- en backstage-activiteiten, en ondersteunende systemen. Door deze blauwdrukken te gebruiken, kunnen organisaties processen optimaliseren en de klanttevredenheid verbeteren.

Strategisch starten met Service Blueprints

Door strategisch te starten met service blueprints bepalen we alle scenario’s van alle fasen van de customer journey. Doordat dat allemaal van te voren is vastgelegd voorkom je dat je onnodig moet bijsturen tijdens of aan het einde van het proces.

Ik wil een service blueprint

Thijs van Dijk

thijs@bttr.nl
0318 - 760 960

Aansluiten bij onze standpunten

Onze standpunten over Service Blueprints:

 • 01 Zonder Service Blueprint een valse start

  Hoe vaak komt het niet voor dat er aan de ontwikkeling van een product of dienst wordt gestart zonder dat er een duidelijk plan van aanpak is? Laat staan dat überhaupt duidelijk is wat het eindresultaat moet zijn. Een Service Blueprint dwingt je om van te voren goed na te denken over je eindresultaat en brengt ook de klantreis goed in beeld. Zo werk je veel efficiënter en start je gelijk goed.

   

 • 02 Er moet duidelijkheid zijn in rollen en verantwoordelijkheid

  Het is een groot voordeel als teamleden weten wat ieders rol of verantwoordelijkheid is in de ontwikkeling van de dienst of product. Service Blueprints helpen bij het identificeren van bottlenecks, inefficiënties en gebieden waar automatisering of verbeteringen in de operationele processen nodig zijn. Het stelt teams in staat om duidelijke rollen en verantwoordelijkheden vast te leggen en de samenwerking tussen verschillende afdelingen te verbeteren.

 • 03 Er moet inzicht zijn in je bijdrage

  Een Service Blueprint geeft de verschillende stakeholders inzicht in de product- of dienstontwikkeling en laat zien op welke manier de verschillende partijen betrokken zijn bij de ontwikkeling daarvan. Het voorkomt het ‘eilandjesgevoel’ en geeft medewerkers een grotere betrokkenheid bij het project. Zo helpt een Service Blueprint om beter samen te werken en zien teamleden dat ze deel zijn van een groter geheel.

Cultuur

Digitale innovatie voor de wereld van morgen

Contact

Neem vandaag nog contact op met één van onze innovatie-experts

Contact opnemen
0318 - 760 960