CUSTOMER EXPERIENCE (CX) VOOR VOORUITGANG

Welkom in de wereld waar klanttevredenheid niet alleen een doel is, maar een krachtig hulpmiddel om jouw bedrijf te laten floreren. Customer Experience (CX) is niet zomaar een trend - het is de sleutel tot het ontgrendelen van grenzeloos succes en het creëren van een loyale klantenbasis die je bedrijf naar ongekende hoogten kan tillen. Het belang van CX reikt verder dan alleen tevreden klanten - het is de drijvende kracht achter groei, concurrentievoordeel en duurzaam succes. Het is een van de belangrijkste factoren die jou onderscheidt van de rest.

Introductie

Door middel van grondig onderzoek zullen we je helpen om een betere Customer Experience (CX) te creëren voor jouw bedrijf. We gaan diep in op de behoeften, verwachtingen en pijnpunten van jouw klanten, en hebben diverse onderzoeksmethoden en -technieken tot onze beschikking om waardevolle inzichten te verkrijgen. Deze inzichten vormen de basis voor gerichte verbeteringen in jouw producten, processen en diensten, waardoor je in staat bent om een CX te bieden die niet alleen voldoet aan, maar overtreft de verwachtingen van jouw klanten. Door samen te werken, zetten we de stap van tevreden klanten naar loyale ambassadeurs, waardoor jouw bedrijf een voorsprong krijgt op de concurrentie en duurzaam succes behaalt.

4Product teams7expertises20+jaar ervaring

De meerwaarde van onderzoek naar CX

01

Verbeter de klanttevredenheid

Door CX-onderzoek kunnen bedrijven inzicht krijgen in de behoeften, verwachtingen en pijnpunten van hun klanten gedurende de hele customer journey. Dit stelt hen in staat om gerichte verbeteringen aan te brengen die de algehele klanttevredenheid verhogen, waardoor klanten loyaler worden en meer geneigd zijn om terug te komen voor herhaalde aankopen of diensten. 

02

Verhoog de klantloyaliteit en retentie

Door te begrijpen hoe klanten interactie hebben met een merk of product, kunnen bedrijven proactief problemen identificeren en oplossen, waardoor de kans op klantverloop wordt verminderd. Door positieve ervaringen gedurende de hele klantreis te bieden, kunnen bedrijven ook de loyaliteit van klanten vergroten, wat op zijn beurt kan leiden tot waardevolle aanbevelingen en mond-tot-mondreclame.

03

Concurrentievoordeel en bedrijfsgroei

Organisaties die zich richten op het leveren van een uitstekende customer experience kunnen zich onderscheiden van concurrenten en een concurrentievoordeel behalen. Door te investeren in CX-onderzoek en het implementeren van verbeteringen op basis van deze inzichten, kunnen bedrijven niet alleen klanten behouden, maar ook nieuwe klanten aantrekken en hun marktaandeel vergroten. Dit kan leiden tot duurzame bedrijfsgroei en succes op lange termijn. 

FAQ

Top 5 veelgestelde vragen door onze klanten in RFI / RFP trajecten over Customer Experience (CX) onderzoek

Thijs van Dijk

thijs@bttr.nl

01
Wat is Customer Experience?

Customer Experience (CX), ook wel bekend als klantbeleving, verwijst naar de totale ervaring die een klant heeft bij het interactie hebben met een bedrijf, merk, product of dienst gedurende de gehele klantreis. Dit omvat alle contactpunten en interacties tussen de klant en het bedrijf, zowel online als offline, en beïnvloedt de perceptie van de klant over het bedrijf.  

02
Welke aspecten van onze CX kunnen worden verbeterd?

We kunnen verschillende aspecten van de CX verbeteren, waaronder de toegankelijkheid van onze diensten, de snelheid en kwaliteit van klantenservice, de gebruiksvriendelijkheid van onze producten, de personalisatie van de gebruikerservaring en de consistentie over alle klantinteractie punten.

03
Wat is het effect van een positieve CX?

Een positieve Customer Experience kan leiden tot hogere klanttevredenheid, loyaliteit en mond-tot-mondreclame. Daardoor krijg je een betere reputatie en een verhoogde omzet. 

04
Wat is het effect van een negatieve CX?

Een negatieve ervaring kan klanten afhaken en kan het imago van het bedrijf schaden. Een lage klanttevredenheid leidt tot meer verloop in je klantenbestand. Dit heeft tot gevolg dat de omzet van je organisatie onzekerder wordt. 

05
Hoe doen we onderzoek naar het verbeteren van de CX van jouw bedrijf?

We verzamelen feedback van klanten op verschillende manieren, zoals door middel van enquêtes, focusgroepen en 1-op-1 gesprekken. Vervolgens analyseren we deze feedback om trends en pijnpunten te identificeren, die worden gebruikt om verbeteringen door te voeren in onze processen, producten en diensten. 

Samenwerken met onze Digital Product Teams

01Resultaten
Resultaten uit websites, apps en software 🔥
Besparingen op FTE's of verbeterde conversie.
Realtime inzicht met Lookerstudio dashboards.
Gegarandeerd 0% downtime en up-to-date systemen.
02Samenwerken
Werken met onze teams ⚡
Een vaste product owner.
8 expertises beschikbaar.
DesignOps- en DevOps-methodologieën.
03Besparen
Besparing van tijd en interne kosten 💸
Profiteer van 8 verschillende expertises.
Geen interne werving-, ontwikkelings- en onderhoudskosten.
Implementeer efficiënte workflows en automatiseringen.

Digital Product Teams

Ontdek hoe onze Digital Product Teams jouw in-house team versterken en het ontwikkelen van websites, apps en software versnellen. Met experts in onderzoek, strategie, design, ontwikkeling en projectmanagement maken we innovatie toegankelijk voor iedereen.

Lees meer