BRANDING & IDENTITY VOOR VOORUITGANG

Een schaalbaar en flexibel design team met de juiste expertise voor complexe branding en identity vraagstukken. Met onze dienst voegen we specialisme toe aan jouw in-house team en kunnen we samen het creëren van sterke merkbelevingen versnellen. Samen met jouw organisatie zijn we in staat om complexe merk- en identiteit vraagstukken uit te werken en met creativiteit de merkpropositie en -beleving, diensten en producten door te ontwikkelen en effectief te promoten.

Introductie

Branding & Identity is een discipline waarbij ons team jouw organisatie helpt bij het versterken van de merkbeleving. Denk aan een herkenbaar logo, een unieke merk uitstraling en een eigen tone of voice. Onze teams bestaan uit onderzoekers, strategen, designers, developers en projectmanagers die over de vaardigheden en kennis beschikken om jouw product of dienst tot een succes te maken. Ons doel is om jouw organisatie toegang te geven tot toptalent voor de creatie van een sterke merkbeleving, zonder dat je daarvoor een intern team hoeft op te bouwen.

4Product teams7expertises20+jaar ervaring8.7klantentevredenheid

De meerwaarde van Branding & Identity

01

Zorgt voor herkenbaar bij het publiek en onderscheiding van concurrentie

Een sterke branding en identity zorgt voor herkenning van je organisatie in de markt. Door een unieke en strategische visuele identiteit en een consistente boodschap kan je organisatie zich onderscheiden van concurrenten. Dit leidt tot een verhoogde loyaliteit bij de doelgroep van jouw organisatie, een sterker marktaandeel en een grotere veerkracht tegen concurrentiedruk, waardoor de organisatie beter gepositioneerd is voor succes op de lange termijn.  

02

Leveringszekerheid op het oplossen van Branding & Identity vraagstukken

Branding & Identity is cruciaal voor organisaties die streven voor een sterk en betrouwbaar fundament voor de toekomst. Door te vertrouwen op een betrouwbaar team van professionals kun je snel en adequaat reageren op branding-uitdagingen, waardoor je de marktpositie en het merkimago waarborgt of versterkt. Of het nu gaat om een volledige rebranding, het verfijnen van je merkidentiteit, herpositionering van je bedrijf, of het vertalen van je bedrijfsstrategie naar een uniek merk, een betrouwbare partner die tijdige en doeltreffende oplossingen biedt, biedt gemoedsrust en bouwt vertrouwen bij stakeholders.

03

Ontwikkeling van jouw team door samen te werken aan creatieve innovatie

Versterk je interne team met innovatie en creativiteit voor een concurrentievoordeel. Samenwerken aan de branding en identiteit van je organisatie stimuleert creatieve oplossingen die je merk onderscheiden in de markt. Door een open en collaboratieve werkomgeving te faciliteren, creëren we nieuwe ideeën en creatieve uitingen om de merkidentiteit te versterken en de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten. Met de tools die wij bieden is het mogelijk om ideeën en initiatieven te verkennen en te implementeren. Op deze manier maken we innovatie toegankelijk voor jouw organisatie.  

FAQ

Top 5 veelgestelde vragen door onze klanten in RFI / RFP trajecten over Branding & Identity

Thijs van Dijk

thijs@bttr.nl

01
Hoe gaan jullie om met het creëren van een merk en identiteit?

Bij de creatie van een merk en identiteit starten we met een grondige analyse van de doelstellingen, doelgroepen en de kernwaarden die we willen communiceren. Deze bevindingen vormen de basis voor de merkstrategie, waarbij we de strategie vertalen naar visuele elementen zoals het logo, typografie, kleurenpalet, foto- en videomateriaal, animaties en tone of voice. We evalueren verschillende ontwerpopties aan de hand van moodboards en conceptuele uitwerkingen en verfijnen de merkidentiteit op basis van feedback en inzichten. Ons doel is om een creatief en effectief merk en identiteit te creëren dat perfect aansluit bij de bedrijfscultuur, waarden en doelgroep behoeften.

02
Welke soorten creatieve diensten verzorgen jullie?

We faciliteren verschillende soorten creatieve diensten, waaronder uitgebreide merk identiteiten en brandguides, implementaties van het merk op alle digitale en fysieke middelen en zelfs de doorvertaling naar foto- en videografie en merkcampagnes. Met deze hoogwaardige en op maat gemaakte oplossingen voorzien we in de uiteenlopende behoeften van onze klanten. 

03
Hoe zorgen jullie ervoor dat de branding aansluit bij onze doelgroep?

Door grondig onderzoek te doen naar de demografische kenmerken, interesses, behoeften en voorkeuren van de doelgroep van jouw organisatie waarborgen we de effectiviteit van de branding. We vertalen de inzichten naar een visuele en tekstuele merkbeleving die relevant, boeiend en waardevol is voor de doelgroep. Dit realiseren wij door het toepassen van gepersonaliseerde benaderingen, empathie en creatieve strategieën.

04
Hoe verloopt de samenwerking tussen jullie creatieve teams en onze interne organisatie?

Onze samenwerking met jouw interne organisatie verloopt soepel en transparant. We stellen open communicatielijnen in, organiseren regelmatige meetings voor afstemming en feedback, en zorgen ervoor dat onze creatieve teams nauw samenwerken met jouw interne team. We streven naar een relatie waarin beide partijen hun expertise en inzichten kunnen delen om de doelstellingen van jouw organisatie te begrijpen en te bereiken.

05
Hoe meten jullie het succes van de branding en identity?

We meten hvet succes van de branding en identity aan de hand van diverse KPI's die aansluiten bij de doelstellingen van jouw organisatie. We meten onder andere merkherkenning, klantbetrokkenheid, merkloyaliteit, perceptie van merkwaarden en uiteindelijke impact op bedrijfsresultaten. Dit doen we met verschillende tools zoals data dashboarding en user research in de vorm van interviews of enquêtes. We analyseren constant de resultaten en voeren indien nodig strategische aanpassingen door om de bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Samenwerken met onze Digital Product Teams

01Resultaten
Resultaten uit websites, apps en software 🔥
Besparingen op FTE's of verbeterde conversie.
Realtime inzicht met Lookerstudio dashboards.
Gegarandeerd 0% downtime en up-to-date systemen.
02Samenwerken
Werken met onze teams ⚡
Een vaste product owner.
8 expertises beschikbaar.
DesignOps- en DevOps-methodologieën.
03Sparen
Besparing van tijd en interne kosten 💸
Profiteer van 8 verschillende expertises.
Geen interne werving-, ontwikkelings- en onderhoudskosten.
Implementeer efficiënte workflows en automatiseringen.

Digital Product Teams

Ontdek hoe onze Digital Product Teams jouw in-house team versterken en het ontwikkelen van websites, apps en software versnellen. Met experts in onderzoek, strategie, design, ontwikkeling en projectmanagement maken we innovatie toegankelijk voor iedereen.

Lees meer