BRAND STRATEGY VOOR VOORUITGANG

Een schaalbaar en flexibel strategisch team met de juiste expertise voor complexe merk vraagstukken. Met onze dienst voegen we specialisme toe aan jouw in-house team en kunnen we samen strategische innovatie versnellen. Samen met jouw organisatie zijn we in staat om complexe merkstrategie vraagstukken uit te werken en met strategische keuzes jouw dienst, producten en propositie te vernieuwen en door te ontwikkelen.

Introductie

Brand Strategy is een discipline waarbij onze teams jou ondersteunen bij het positioneren van het merk van jouw organisatie in de markt. Dit bevat customer journeys, merkproposities (de ‘why’ van je organisatie), marketingstrategieën, dashboards voor het monitoren van resultaten en het benutten van innovatiekansen. Het team bestaat uit onderzoekers, strategen, designers, developers en projectmanagers die over de vaardigheden en kennis beschikken om jouw product of dienst succesvol te maken. Ons doel is om organisaties zoals de jouwe toegang te geven tot een professioneel team voor het ontwikkelen van een unieke propositie, zonder dat je een volledig intern team hoeft samen te stellen.

4Product teams7expertises20+jaar ervaring8.7klantentevredenheid

De meerwaarde van Brand Strategy

01

Een duidelijke en unieke positionering in de markt

Een Brand Strategy geeft richting aan alle uitingen van jouw organisatie. Door te begrijpen wat jouw organisatie uniek maakt, definiëren we een sterke Brand Strategy die zorgt voor een onderscheidende positionering in de markt. Deze strategie creëert consistentie binnen alle aspecten van jouw organisatie, van marketing tot communicatie en digitale strategie. Dit helpt de organisatie bij het aantrekken van de juiste doelgroepen en het opbouwen van een sterke merkbeleving. 

02

Versterkt de organisatie met een consistente merkbeleving

De merkstrategie geeft jouw interne teams een duidelijk aanpak voor alle kanalen en touchpoints van de organisatie. Of het nu gaat om de website, social media, reclame materiaal, productverpakkingen of videocampagnes, een consistente merkstrategie zorgt voor herkenning en professionaliteit van de organisatie. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen, loyaliteit en herkenning bij de consument. Hierdoor weten zij precies wat ze kunnen verwachten en maken ze sneller een beslissing voor jouw organisatie. 

03

Ontwikkeling van jouw team en ontdek kansen om te innoveren

Stimuleer jouw interne team met de nodige tools voor strategische innovatie. Onze op maat gemaakte strategische aanpak is ontwikkeld om de groei van jouw team en organisatie te bevorderen. Met een Brand Strategy herken je snel unieke kansen voor jouw organisatie, waardoor je nieuwe producten, diensten of marketingcampagnes ontwikkelt die zich onderscheiden van de concurrentie. "Investeer in de toekomst van jouw team en versterk de capaciteiten voor duurzaam succes."

FAQ

Top 5 veelgestelde vragen door onze klanten in RFI / RFP trajecten over Brand Strategy

Thijs van Dijk

thijs@bttr.nl

01
Wat is een Brand Strategy?

Een Brand Strategy is een strategisch plan op lange termijn dat is ontworpen om de positionering van jouw merk in de markt te definiëren en te sturen. We voeren een diepgaande analyse uit van het merk en de markt, waarbij we heldere doelstellingen en bedrijfswaarden vaststellen. Op basis van deze inzichten ontwikkelen we een merkstrategie die de richting van jouw merk bepaalt op het gebied van merkcommunicatie, ervaring en bij de creatie van de branding, marketing, digitale productontwikkeling en klantinteracties. 

02
Hoe ontwikkelen we een Brand Strategy?

Bij het definiëren van een Brand Strategy starten we met een grondige analyse van de doelstellingen, bedrijfscultuur, waarden en doelgroepen. Deze inzichten worden vervolgens geïntegreerd in een service blueprint en een merkstrategie. Ons doel is om een strategie te ontwikkelen die zowel creatief als effectief is, en perfect aansluit bij de bedrijfscultuur, waarden en behoeften van de doelgroepen. Met deze Brand Strategy werken we samen met jou aan een plan van aanpak voor het vernieuwen en doorontwikkelen van de Branding, Content en Digitale producten. 

03
Hoe zorgen jullie ervoor dat de Brand Strategy aansluit bij onze doelgroep?

We waarborgen dat de Brand Strategy nauw aansluit op uw doelgroep door uitgebreid onderzoek te doen naar hun demografische kenmerken, interesses, behoeften en voorkeuren. Vervolgens ontwikkelen we een strategie die in lijn is met de missie en visie van de organisatie en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften en wensen van de gebruikers. 

04
Hoe verloopt de samenwerking tussen jullie teams en onze interne organisatie?

Onze samenwerking met jouw interne organisatie verloopt soepel en transparant. We stellen open communicatielijnen in, organiseren regelmatige meetings voor afstemming en feedback, en zorgen ervoor dat onze creatieve teams nauw samenwerken met jouw interne team. We streven naar een relatie waarin beide partijen hun expertise en inzichten kunnen delen om de doelstellingen van jouw organisatie te begrijpen en te bereiken.

05
Hoe meten jullie het succes van de Brand Strategy?

We meten het succes van onze Brand Strategy aan de hand van vooraf vastgestelde KPI's (Key Performance Indicators), zoals betrokkenheid, conversieratio's, bereik, en ROI (Return on Investment). Daarnaast analyseren we de feedback van het publiek, klanttevredenheid en eventuele veranderingen in merkbekendheid of -perceptie om een volledig beeld te krijgen van de effectiviteit van onze inspanningen. We gebruiken zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden om deze KPI's te evalueren, waaronder enquêtes, focusgroepen, marktonderzoek en analyses van data. Door regelmatig de prestaties te meten en te analyseren, kunnen we de effectiviteit van de Brand Strategy beoordelen en indien nodig aanpassingen doorvoeren om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Samenwerken met onze Digital Product Teams

01Resultaten
Resultaten uit websites, apps en software 🔥
Besparingen op FTE's of verbeterde conversie.
Realtime inzicht met Lookerstudio dashboards.
Gegarandeerd 0% downtime en up-to-date systemen.
02Samenwerken
Werken met onze teams ⚡
Een vaste product owner.
8 expertises beschikbaar.
DesignOps- en DevOps-methodologieën.
03Besparen
Besparing van tijd en interne kosten 💸
Profiteer van 8 verschillende expertises.
Geen interne werving-, ontwikkelings- en onderhoudskosten.
Implementeer efficiënte workflows en automatiseringen.

Digital Product Teams

Ontdek hoe onze Digital Product Teams jouw in-house team versterken en het ontwikkelen van websites, apps en software versnellen. Met experts in onderzoek, strategie, design, ontwikkeling en projectmanagement maken we innovatie toegankelijk voor iedereen.

Lees meer