Marketingstrategie

Een marketingstrategie is een krachtig instrument om impact te maken voor jouw organisatie. Met een marketingstrategie zorg je voor een stevige basis om de impact van jouw dienstverlening te vergroten. Zo bereik je wie je wil bereiken. Je positioneert je op een manier die herkenbaar is voor jouw doelgroep. Daarmee bouw je een duurzame relatie met hen.

Strategie als basis van succes

Een goede marketingstrategie is een samenspel van data en creativiteit. Te veel data slaat het merk plat en met teveel creativiteit sla je de plank mis. Om een succesvolle marketingstrategie te ontwikkelen, is het belangrijk om diepgaand inzicht te hebben in de behoeften en wensen van de doelgroep. Dat inzicht is de drijfveer van creativiteit en een goede strategie.

Aansluiten bij onze standpunten

Onze standpunten over marketingstrategie:

  • 01 Een strategie op basis van de Customer Journey

    Maak je marketingkeuzes op basis van je eindgebruiker. Je kijkt hierbij door middel van een strategie op welke manier de doelgroep een zo prettig mogelijke landing maakt op jouw platform en hoe deze eindgebruiker het best converteert. We werken voor jou een strategie uit die zo goed mogelijk werkt. Daarnaast blijven we de strategie doorlopend optimaliseren.

  • 02 Sluit je aan bij de doelgroep met een passende propositie

    Je why is het begin van je onderneming. Je wordt gedwongen om na te denken over wat jij te bieden hebt als organisatie. Daarbij komt dus ook al snel de vraag: Welke impact maak jij? Als je deze vraag kunt beantwoorden heb je sneller door hoe je een product of dienst biedt waar echt vraag naar is. Vervolgens moet je een visuele en tekstuele uitwerking creëren die aansluit op de ‘why’ van de organisatie. Die uitwerking is een propositie die staat als een huis.

  • 03 Maak datagedreven keuzes met realtime KPI dashboarding

    Een marketingstrategie heeft altijd sturing nodig. Gedurende het proces merk je dat er dingen nog beter kunnen in je strategie. Tenminste, als je gebruikmaakt van dashboarding. Wij maken gebruik van dashboards die je resultaten meetbaar maken. Zo is het mogelijk om je strategie tijdig bij te sturen en de beste resultaten te bereiken.

Cultuur

Digitale innovatie voor de wereld van morgen

Contact

Neem vandaag nog contact op met één van onze innovatie-experts

Contact opnemen
0318 - 760 960