Optimaal gebruiksgemak met de Sabé Verpakkingen webshop

  • Opdrachtgever
  • Sabé Verpakkingen
Man in magazijn

Een begrip in de wereld van verpakkingen

Sabé Verpakkingen levert verpakkingen, LDPE tophoezen en bedrukte verpakkingsproducten. Sabé Verpakkingen is een leverancier met een breed assortiment.

Voor Sabé Verpakkingen hebben wij een webshop op maat mogen ontwikkelen. Een webshop volledig gericht op het vergroten van de gebruiksgemak voor de bezoeker.

"Het team van BTTR heeft ons vanaf het begin tot het eindresultaat uitstekend geholpen met onze nieuwe website. Maar ook het traject dat daarna komt zoals de monitoring, het bijsturen en overleg is bij BTTR in prima handen!"

Gerben Veenendaal - Sabé Verpakkingen

Een design gericht op gebruiksgemak

Magento 2 is een modern digital commerce platform waar we met behulp van een headless frontend een slim en conversiegericht design tegenaan hebben gebouwd.

In het design proces is er gekozen voor het gebruik van micro-interacties om zo de user experience nog beter te maken. Micro-interacties zijn kleine animaties die zichtbaar zijn wanneer er een bepaalde actie wordt uitgevoerd door de bezoeker van de webshop. Het helpt de bezoeker de acties te visualiseren. Een voorbeeld van een micro-interactie op de Sabé webshop is het toevoegen van een product aan de bestellijst. Als de bezoeker klikt op het icoontje om het product toe te voegen, ontstaat er een kleine animatie waarbij een doos wordt gevuld. Dit geeft visueel weer dat de actie gelukt is.

Breed assortiment, uitgebreide zoekfunctie

Naast de micro-interacties, is ook de zoekfunctie volledig gericht op het gebruiksgemak van de webshop bezoeker. Samen met Sabé hebben we ervoor gekozen een uitgebreide zoekfunctie te ontwerpen waarin de categorieën zo zijn opgedeeld dat de bezoeker snel het juiste product kan vinden. Dit is nodig omdat het assortiment van Sabé zeer groot is en er veel producten zijn die op elkaar lijken. Om deze reden is de zoekfunctie niet enkel een tekstuele zoekbalk, maar is deze ook uitgebreid met afbeeldingen en iconen. Wanneer de bezoeker zoekt op een bepaald woord verschijnen er relevante producten in een zoekvak ongeveer ter grootte van de halve pagina. Bovenaan deze producten staan de categorieën waarin deze te verdelen zijn, hier kan op geklikt worden om de zoekopdracht te specificeren en de producten te filteren. 

Om de zoekfunctie zo optimaal mogelijk te laten werken en ervoor te zorgen dat de bezoeker snel een product kan vinden, hebben we de zoekfunctie geoptimaliseerd met Elasticsearch. Elasticsearch is perfect inzetbaar voor grote hoeveelheden data.

Alle benodigde digitale expertise en skills voor jouw sector

Spreek af met onze specialisten en kom achter onze werkwijze

Developer

Medewerker Rick

Rik Nijdeken

Strateeg (Partner)

Medewerker Arwin

UX/UI designer

Medewerker Lianne

Lianne van Doormalen

Schakel je notificaties in OK Nee ik wil het niet