Hoe kunnen we een applicatie ontwikkelen die bijdraagt aan de bescherming van biodiversiteit?

  • Applicatie-architectuur
  • Microservices
  • Modulariteit
  • Schaalbaarheid
  • User experience design

Over

Ontdek ecologisch adviesbureau Regelink Ecologie & Landschap. Je vindt ze door heel Nederland. Een multidisciplinaire team van bevlogen specialisten en projectleiders. Voor onderzoek, advies en begeleiding bij de uitvoering van jouw project.

Van gebiedsbrede inventarisaties en soortmanagementplannen, tot toegepast ecologisch onderzoek, veld- en soortenonderzoek en natuurinclusief werken.

Uitdaging

Bij Regelink vindt veel grootschalige data verzameling en -verwerking plaats. Al deze data wordt onvoldoende centraal verwerkt en geeft daardoor niet altijd het inzicht dat het wel zou kunnen geven. Grootschalige inventarisaties zijn hierdoor in uitwerking complex. Hierin ligt een kans om het applicatielandschap in te zetten ten behoud van biodiversiteit.

Observatie

Op diverse plekken in de organisatie draaien belangrijke applicaties en ligt er bruikbare data te wachten om slim ingezet te worden. Het beheer is versnipperd omdat elk specialisme een andere aanpak vraagt.

Oplossing: een applicatielandschap creëren dat overzicht biedt en innovatie stimuleert

Bij BTTR zijn we aan de slag gegaan met het digitale vraagstuk van Regelink. Dit heeft ertoe geleid dat er diverse focus-applicaties zijn ontwikkeld die (waar mogelijk) samenwerken. Van grootschalige inventarisaties van beschermde flora en fauna tot een samenwerkingsplatform op maat.

Regelink Ecologie & Landschap werkt op allerlei vlakken samen met BTTR.

Applicaties moeten logisch samenwerken

Lees meer over onze visie op technologie
Cultuur

Digitale innovatie voor de wereld van morgen

Contact

Thijs van Dijk

Strateeg

0318 - 760 960