Hoe maken we hergebruik van grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en heesters zo toegankelijk mogelijk?

  • User experience design
  • Applicatie-architectuur
  • Schaalbaarheid

Over

Het grootste en beste circulaire platform van Nederland worden, dat is het doel van Insert. Om dit te bereiken zijn wij samen met Insert aan de slag gegaan met een digitaal platform op maat, digital commerce en B2B marketing voor optimale online aanwezigheid.

Insert is opgezet als stichting zodat mensen de mogelijkheid krijgen hiervan deel uit te maken. Insert wil samen met partners circulair ondernemen en een circulaire impact maken. “De circulaire economie is een economie van en voor ons allemaal”.

Observatie

Stichting Insert is een initiatief van ingenieursbureau BOOT. In samenwerking met 12 sloopbedrijven is Insert in 2018 gestart. Een stichting die begonnen is met als doel het stimuleren van hergebruik van (bouw)materialen en grondstoffen. Later kwam hier ook inzicht in de circulaire mogelijkheden in de groen- en civiele sector bij. “Werken aan een duurzame wereld, minder verspilling en behoud van primaire grondstoffen en het verminderen van CO2-uitstoot”. Een mooi doel waarin wij als BTTR ons goed kunnen vinden.

Uitdaging

Maak hergebruik van grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en heesters zo toegankelijk mogelijk.

Met deze heldere uitdaging werd het idee van een Insert Marktplaats geboren.

Oplossing: de Insert marktplaats

Wij hebben voor Insert de website en de Insert Marktplaats ontwikkeld. De website heeft als doel inzicht te geven in de activiteiten van de stichting en de circulaire mogelijkheden. De Insert Marktplaats is ontwikkeld om hergebruik toegankelijk te maken.

Voor het platform hebben wij een GraphQL API ontwikkeld. Middels deze API wordt een koppeling gemaakt met het platform. Dit betekent dat bijvoorbeeld een sloper op een bouwplaats met een opname applicatie materialen op de marktplaats kan aanbieden. Zo krijgen andere gebruikers deze materialen te zien en kunnen zij deze direct kopen.

Wij vonden dit niet alleen een heel mooi project, ook van de samenwerking met de stichting Insert worden wij heel enthousiast. Vanwege de vele raakvlakken die wij delen met Insert, hebben we ervoor gekozen ons aan te sluiten als Gaudi partner. Gaudi’s zijn strategische partners die bijdragen aan de circulaire doelstellingen. Met deze samenwerking versterken we beide ons netwerk en kunnen we kennis en inzichten delen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Daag ons uit
Cultuur

Digitale innovatie voor de wereld van morgen

Contact

Neem vandaag nog contact op met één van onze innovatie-experts

Contact opnemen
0318 - 760 960