Insert, hét circulaire platform van Nederland

Het beste circulaire platform van Nederland

Het beste circulaire platform van Nederland worden, dat is het doel van Insert. Om dit te bereiken zijn wij samen met Insert aan de slag gegaan met een digitaal platform op maat, digital commerce en B2B marketing voor optimale online aanwezigheid. 

"We moeten duurzamer gaan denken. En vooral: duurzamer gaan doen."

Peter Kreukniet - Insert

Werken aan een duurzame wereld

De stichting Insert is een initiatief van ingenieursbureau BOOT, waar wij ook de website voor hebben ontwikkeld. In samenwerking met 12 sloopbedrijven is Insert in 2018 opgezet. Een stichting die begonnen is met als doel het stimuleren van hergebruik van (bouw)materialen en grondstoffen. Later kwam hier ook inzicht in de circulaire mogelijkheden in de groen- en civiele sector bij. “Werken aan een duurzame wereld, minder verspilling en behoud van primaire grondstoffen en het verminderen van CO2-uitstoot”. Een mooi doel waarin wij als BTTR ons goed kunnen vinden.

Insert is opgezet als stichting zodat mensen de mogelijkheid krijgen hiervan deel uit te maken. Insert wil samen met partners circulair ondernemen en een circulaire impact maken. “De circulaire economie is een economie van en voor ons allemaal”.

De Insert Marktplaats

Om hergebruik van materialen en groenobjecten in de leefomgeving zo toegankelijk mogelijk te maken, werd het idee van een Insert Marktplaats geboren. Wij hebben voor Insert de website en de Insert Marktplaats ontwikkeld. De website heeft als doel inzicht geven in de activiteiten van de stichting en de circulaire mogelijkheden. De Insert Marktplaats is ontwikkeld om hergebruik toegankelijk te maken.

Voor het platform hebben wij een GraphQL API ontwikkeld. Middels deze API wordt een koppeling gemaakt met het platform. Dit betekent dat bijvoorbeeld een sloper op een bouwplaats met een opname applicatie materialen op de marktplaats kan aanbieden. Zo krijgen andere gebruikers deze materialen te zien en kunnen zij deze direct kopen.

BTTR als strategisch partner

Wij vonden dit niet alleen een heel mooi project, ook van de samenwerking met de stichting Insert worden wij heel enthousiast. Vanwege de vele raakvlakken die wij delen met Insert, hebben we ervoor gekozen ons aan te sluiten als Gaudi partner. Gaudi’s zijn strategische partners die bijdragen aan de circulaire doelstellingen. Met deze samenwerking versterken we beide ons netwerk en kunnen we kennis en inzichten delen.

 

Meer weten over Insert? Neem een kijkje op de website.

Screenshot insert website
Screenshot insert website
Screenshot insert website

Alle benodigde digitale expertise en skills voor jouw sector

Spreek af met onze specialisten en kom achter onze werkwijze

Developer

Medewerker Rick

Rik Nijdeken

Strateeg (Partner)

Medewerker Arwin

UX/UI designer

Medewerker Lianne

Lianne van Doormalen

Schakel je notificaties in OK Nee ik wil het niet