Hoe verbinden we onze leden met elkaar en stimuleren we samenwerking?

  • Applicatie-architectuur
  • Microservices
  • Modulariteit
  • Schaalbaarheid

Over

GroentenFruit Huis is een ledenvereniging voor bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit. Vereniging GroentenFruit Huis heeft ruim 320 leden. Deze leden bestaan uit handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

Observatie

GroentenFruit Huis was op zoek naar een online omgeving waar zij hun leden kunnen informeren en inspireren. Wij hebben een ledenportaal op maat ontwikkeld dat aansluit bij de wensen van GroentenFruit Huis. Een portaal voor kennisdeling, samenwerking, inspiratie en een plek waar informatie verzameld wordt; dat is het ledenportaal van GroentenFruit Huis in een notendop.

Uitdaging

Het ontwikkelen van een ledenportaal. Ook wel een online omgeving waar alles draait om het betrekken van de leden. Het portaal is dan ook zo ingericht dat leden niet alleen informatie kunnen vinden, zij kunnen zelf ook kennis uitwisselen, diverse tools gebruiken en elkaar inspireren. Leden die deelnemen aan comités over bijvoorbeeld biologische productie of de CAO, hebben samen een besloten groep in de portaal waar zij specifieke informatie en documenten kunnen delen.

Het ledenportaal van GroentenFruit Huis is gekoppeld met het PerfectView CRM. Dit CRM voedt het ledenportaal met relevante informatie van en over de leden. Maar ook andersom werkt de koppeling in zijn voordeel. Leden kunnen in hun persoonlijke omgeving van het ledenportaal onder andere aangeven in welke gebieden zij geïnteresseerd zijn. Door de koppeling met PerfectView CRM wordt deze informatie direct verwerkt in het CRM en worden er automatisch mailings gestuurd over de aangegeven interessegebieden.

Oplossing: een ledenportaal

Leden hebben de mogelijkheid hun interactieve dashboard in het ledenportaal te personaliseren. Widgets kunnen geplaatst of verwijderd worden en interessante onderwerpen meer naar boven geplaatst. Is er veel interesse in de agenda? Met een eenvoudige sleepbeweging staat hij bovenaan het dashboard. Zo zijn leden altijd op de hoogte van de webinars of andere evenementen die gaan plaatsvinden. Een interactief gepersonaliseerd dashboard vergroot het gebruiksgemak voor de leden.

Een ledenportaal kan voor ledenorganisaties of brancheverenigingen een uitkomst zijn om meer in contact te staan met de leden. Het geeft de mogelijkheid tot delen van informatie en kennis, maar ook het betrekken bij projecten of keuzes die gemaakt moeten worden voor de organisatie. Er zijn veel mogelijkheden voor het inzetten van een ledenportaal én het kan veel voordelen opleveren voor de organisatie, zoals:

  • Vergroot de betrokkenheid bij jouw leden. Nodig ze gemakkelijk in de portal uit om mee te praten over bepaalde onderwerpen.
  • Eén centrale online omgeving waar alle informatie te vinden is die leden nodig hebben. Dit zorgt voor eenduidigheid in de informatieverstrekking.
  • De mogelijkheid tot een interactief dashboard waarmee leden hun eigen omgeving naar wens kunnen inrichten en aanpassen.
  • Gemakkelijk te koppelen met het CRM systeem van jouw brancheorganisatie. Zo mis je nooit informatie over jouw leden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van een ledenportaal voor jouw ledenorganisatie of branchevereniging?

Daag ons uit
Cultuur

Digitale innovatie voor de wereld van morgen

Contact

Neem vandaag nog contact op met één van onze innovatie-experts

Contact opnemen
0318 - 760 960